Ziek kind? Overweeg verlof om dwingende redenen!

De school heeft net gebeld. Lelie heeft een temperatuur van 39°C. Je bent aan het werk en je moeder is op reis naar Mallorca. Wat te doen? Neem verlof om dwingende redenen.

Jongleren tussen werk en schooltijd is niet gemakkelijk genoeg. Dus als diezelfde school je belt omdat Lily of Arthur ziek of gewond is, is het vaak een puzzel om je te organiseren. Ten onrechte! Waarom? Waarom? Waarom? Omdat de wet op arbeidsovereenkomsten hierover heel duidelijk is en u onaangekondigd verlof kunt nemen om voor uw kind te zorgen….

Ziek kind

Wat is dat, een dwingende reden?

Om een dwingende reden moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. De eerste is dat de gebeurtenis onvoorspelbaar moet zijn. Als u uw kind bij 40°C afzet, is de kans groot dat u de schuld krijgt van uw gebrek aan vooruitziendheid. Het is ook noodzakelijk dat uw aanwezigheid vereist is en dat u het probleem niet op kantoor kunt oplossen. Met andere woorden, als je moeder niet op Mallorca is en in staat is om Lily of Arthur op te halen, zal het moeilijker zijn om de dwingende reden aan te voeren.

De benodigde tijd…….

Zoals u kunt zien, is het concept nogal vaag, maar verlof om dwingende redenen (die overigens niet uitsluitend te maken hebben met uw kind) kan voor de nodige tijd worden genomen. Dus, stel je voor dat je moeder de dag na het schoolbezoek terugkeert uit Mallorca, je kan dezelfde dag nog afwezig zijn, maar de volgende dag moet je de zorg voor je opa aan zijn oma toevertrouwen……

maar niet meer dan 10 dagen…

Houd er ook rekening mee dat het verlof om dwingende redenen niet langer dan 10 dagen kan duren. Een duur die pro rata wordt herberekend of u fulltime of parttime in dienst bent. Vergeet ook niet dat deze grootmoedigheid van je baas een vorm van eerlijkheid vereist. Er is geen sprake van het behandelen van de zoon en vier dagen lang samen met je moeder op Mallorca van de laatste zonnestralen te gaan genieten. Bovendien heeft uw werkgever het recht om bewijs van de ziekte of het ongeval te vragen. Vaak kan een certificaat van de school nuttig zijn.

Verlies van salaris

Als we het erover eens zijn dat de gezondheid van uw kind van onschatbare waarde is, is het beter om te weten dat verlofdagen om dwingende redenen evenveel dagen zijn waarop u niet wordt betaald. Lees tegelijkertijd altijd uw arbeidsovereenkomst correct door. Afhankelijk van uw cao kunnen individuele of – precies – cao’s worden afgesloten om uw salaris niet te belasten met deze vrije dagen. Wat als het kind een ernstige ziekte heeft? Daar zijn de rechten complex maar zeer reëel. En het is ook mogelijk om te profiteren van een donatie of verlofdonatie van collega’s.

Als dit echt niet mogelijk is voor u, is het altijd mogelijk om een babysitter te gebruiken. Sommige babysitters zijn in staat om uw kinderen ziek te houden en te reageren in geval van problemen. Om babysitters te vinden in Antwerpen, klik hier!